BOEK NU! TERUG NAAR BOVEN
L O O K B O O K

Fall / Winter Trends

13.12.2022
Hoe jammer wij het ook vinden: de zomer van dit jaar zit er weer op. Maar kop op, want samen met elk nieuwe seizoen komt er ook tenminste één nieuwe modetrend uit – dus ook in het aankomende herfst- en winterseizoen. We hebben voor jullie de hoogtepunten van de huidige modetrends herfst/winter voor mannen op een rijtje gezet.
Als we de smokings en avondkleding op de catwalks bekijken, dan zijn daarin een aantal mode trends te onderscheiden. Zo is het opvallend dat we, ondanks alle kleur van de afgelopen seizoenen, met de feesten toch weer voor zwart, of andere donkere tinten als diep donkerblauw of donkergroen gaan.
ONZE PRODUCTEN FALL / WINTER TRENDS

Na twee jaar in vrije kledij naar je eigen thuiskantoor te gaan, hebben mannen een nieuwe impuls gekregen om weer op-en-top de deur uit te gaan. Het leuke is dat dit niet meer strak in pak hoeft te zijn, integendeel: smart casual is het nieuwe normaal.

Casual
Formal
Classic Fit
GALLERIJ
SUITS & STITCHES COLLECTIONS
Fluweel is en blijft een topper

Een andere trend is fluweel. Fluweel is sowieso altijd feestelijk. Stijlicoon Tom Ford draagt fluweel zelfs in de zomer. Ook Giorgio Armani zweert bij fluweel. Een fluwelen smoking, met enigszins glanzend revers, doet het uitermate goed dit seizoen. Zwart is altijd goed en veilig. Je bent nooit underdressed, of nog erger: overdressed. Nieuwe trendkleuren onder smokings zijn de witte smoking (echt!), groen, of aubergine kleurig. Houd jij van een stukje originaliteit? Kies dan eens voor kleur.

Tone on tone

En van een rebelse print gaan we naar een effen look. Bij de tone on tone trend gaat het er eigenlijk om dat je helemaal in één kleur of kleuren uit hetzelfde kleurenpalet gaat. Dus denk aan een beige chino met een (donker) beige coltrui en eronder een paar beige sneakers of cognac gekleurde klassieke schoenen. Trek er een beige trenchcoat over aan en jouw monochrome look is af. Dit kun je natuurlijk met elke kleur doen!

Zwart op zwart is altijd fashion forward

Zwart met wit is nog steeds een klassieke combinatie waarmee je altijd goed zit. Ermenegildo Zegna maakte er iets heel conceptueels van. Zwart op zwart is altijd heel fashion forward. Versace koos voor de total black look maar speelde wel met texturen en structuren. Zo zagen we daar bomber jasjes die met een soort fluweelkanten kraag werden geshowd. Vervolgens haalde het modehuis er knalkleurige overjassen bij.