BOEK NU! TERUG NAAR BOVEN
Terug naar Blog

Praktische kledingtips voor mannen.

Geplaatst door admin op 03 apr. 2022

Niet elke man weet goed waar te beginnen als het om modieuze kleding gaat. Veel mannen zijn er niet echt mee bezig en weten niet goed wat het beste bij hun lichaamstype past. Iedereen is anders en heeft nood aan andere stijladviezen. Deze handige tips kunnen je helpen om de perfecte kleding uit te kiezen, passend bij elk lichaamstype.

 


Mannen met een korte taille

 

Mannen met een korte taille moeten goed rekening houden met de juiste proporties en pasvormen. Het zit voornamelijk in het combineren van het juiste bovenstuk met de juiste broek. Het dragen van te lange bovenstukken heeft de neiging je korte taille te benadrukken. Ook kleur speelt hierbij een belangrijke rol. Door kleurenverschil valt contrast meer op, waardoor er meer nadruk gelegd wordt op je lengte. Kies dus voor een broek in dezelfde kleur als je jas, T-shirt of trui. Daarnaast kan je best schoenen dragen met een iets hogere zool of hak en rol je je broekspijpen een beetje op, wat zorgt voor een verlengend effect.

 

 

Mannen met lange taille

 

Voor mannen met een lange taille is het vaak makkelijker om kleding te kopen. Ontwerpers richten zich meestal op dit lichaamstype als ze kleding ontwerpen. Toch zal je af en toe te maken krijgen met te korte mouwen en broekspijpen. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen boven- en onderlichaam, zodat mensen zich niet enkel focussen op je lange benen. Je kan het best zoveel mogelijk jeans dragen, echter niet te ruim. Brede kleding haalt het accent weg van je lange en smalle lichaam. Leg de nadruk op je schouders door een leuk jasje met lichte schoudervulling te kopen of het dragen van T-shirts met contrasterende kleuren.

 

 

Gespierde mannen

 

Veel mannen met een gespierd lichaam willen dit graag accentueren. Ze dragen vaak te strakke of kleine kleding, om hun spieren te benadrukken. Het toont echter niet zo mooi en het lijkt alsof je lichaam niet in balans is. Draag daarom passende en gedetailleerde kleding, die iets losser en dus ook comfortabeler zit. Het dragen van een skinny jeans wordt vandaar ook ten zeerste afgeraden. Draag broeken die je benen wat ruimte geven want een beetje verluchting kan nooit kwaad.  

 

 

Gezette mannen

 

Ook mannen met een buikje kunnen zich elegant en comfortabel kleden. Kleding mag in de eerste plaats niet te strak of te wijd zitten. Zorg dat je kleding aangesloten zit, zonder dat het knelt. Kies materialen die geschikt zijn voor je figuur en ga op zoek naar de perfecte pasvorm. Controleer of je je armen vrij kan bewegen en dat je broek nergens knelt wanneer je gaat zitten. Zwart maakt slank, maar durf ook eens kleuren te dragen. Zolang het niet te hard afwijkt van elkaar en je de juiste combinaties weet te vinden, kan je ook op zomerse dagen schitteren.

 

 

Enkele tips

 

Deze modetips zullen ervoor zorgen dat elke man er goed uitziet, ongeacht welk lichaamstype.

 

·       Draag altijd een glimlach

·       Koop enkel kwaliteitsvolle kleding

·       Durf advies vragen aan de verkoopspecialist

·       Laat je kleding regelmatig stomen

·       Zorg ervoor dat je je schoenen goed onderhoud

·       Zorg ervoor dat de kragen van je hemden niet te strak of los zitten

·       Investeer in een goede riem

·       Verzorg jezelf en je kleding

·       Organiseer je kleerkast

·       Kleed je naar het lichaam dat je hebt

·       Maak je outfit compleet met de juiste accessoires

·       Denk vooral niet te lang na over jouw outfit